Onze pups worden bij ons in de huiskamer geboren en grootgebracht. Ze groeien op te midden van de bedrijvigheid van ons gezin met onze twee dochters en onze zoon. Ze komen niets te kort aan aandacht en knuffels! Wij dragen zo ons steentje bij aan een goede socialisatie van de pup. Zodat de pup uitgroeit tot een lieve en stabiele gezinshond.

De eerste 4 weken liggen de pups samen met hun moeder in de werpkist. Ze mogen dan lekker groeien. We proberen om moeder en pups zoveel mogelijk rust te gunnen. Wel gaan wij zelf al heel actief met de pups aan de slag. Wij werken met Early Neurological Stimulation (ENS) en Early Scent Introduction (ESI). Vanaf dag 3 tot dag 16 na de geboorte doen wij 1 keer per dag 5 verschillende oefeningen met de pups. Hiermee wordt het zenuwstelsel van de hond versterkt en ze worden fysiek gezonder. Ze hebben een sterkere hartslag, sterker immuunsysteem en zijn daardoor beter bestand tegen stress en ziekte. Voor ESI laten we de pups gedurende 14 dagen elke dag maximaal 5 seconden aan een nieuwe geur reuken. Hiermee vergroten we het reukvermogen van de pups. Onderzoek heeft uitgewezen dat pups bij wie ESI is toegepast beter presteerden in speurwerk.


De laatste 4 weken zullen de pups ook lekker mogen buitenspelen in onze tuin en werken wij verder aan de socialisatie. We laten de pups met zoveel mogelijk voorwerpen, verschillende soorten mensen en situaties in aanraking komen. Wij volgen hierin de tips van het Badass Breeder Program en Puppy Culture.

Als de pups 6 weken oud zijn ben je van harte welkom om kennis te maken met het nestje. Wij zullen alle pupkopers en pups goed observeren. Wie heeft een klik met wie. Wij wijzen zelf de hondjes toe en kijken daarbij goed naar het karakter van het hondje en jullie gezinssituatie. Zo maken wij de perfecte match tussen gezin en puppy en dat is uiteindelijk veel belangrijker dan een favoriete kleur of geslacht!

De pups worden uitgebreid onderzocht door de dierenarts, krijgen hun eerste inentingen en worden ontwormd.

Als de pups 7 a 8 weken oud zijn mogen ze naar hun nieuwe baasjes toe. We proberen goed te kijken waar een pup behoefte aan heeft en bepalen dan de datum waarop je je pup mag komen ophalen.


Dan begint voor jullie het avontuur van een pup opvoeden!

De pups worden verkocht 'onder contract'. Dat betekent dat je ermee instemt dat je je pup op de leeftijd van 18 maanden laat steriliseren of castreren. Dit is gebruikelijk bij elke Australian Labradoodle fokker omdat de Australian Labradoodle een ras in opbouw is. Op deze manier zorgen we ervoor dat de lijnen zuiver blijven en dat er geen wildfok ontstaat.

Onze pups krijgen een uitgebreid puppy pakket mee naar huis. Inclusief een speeltje of dekentje met de nestgeur en voldoende voer voor de eerste dagen. Zo is de overgang van omgeving iets minder heftig.

We blijven graag met jullie in contact via onze social media kanalen en we vinden het ontzettend leuk om foto's te zien van het nieuwe leven van 'onze' pups. Je maakt voor altijd deel uit van onze Indah familie!

IMG_6444
IMG_0246

Werkwijze

Wij werken niet met een wachtlijst. De vraag naar een Australian Labradoodle is zo groot dat wij de aanvragen niet allemaal kunnen verwerken. Wanneer je interesse hebt in een pup van Indah Labradoodles dan vragen wij je om je vrijblijvend in te schrijven op de interesselijst.

Zodra we via een echo de bevestiging hebben dat één van onze honden zwanger is sturen wij iedereen op de interesselijst tegelijk een mailtje met een link naar het inschrijfformulier. Als je dit formulier invult kies je dus heel bewust voor een Indah pup uit die combinatie. Wij bekijken dan alle inzendingen en wijzen de pups persoonlijk toe. Vul je het formulier niet in, dan blijf je automatisch op de interesselijst staan tot een volgend nestje. Inschrijven op de interesselijst betekent dus NIET dat je op de wachtlijst staat! Er staan inmiddels honderden mensen ingeschreven op de interesselijst en iedereen maakt evenveel kans op een pupje.

Als je van ons een mail terug krijgt dat je definitief ingeschreven bent voor het nestje dan vragen we een aanbetaling van € 300,-. Dit bedrag wordt later in mindering gebracht op het totale verkoopbedrag.

Wanneer je besluit tóch geen pupje van ons te willen kopen krijg je je inschrijfgeld NIET terug. Als er te weinig puppen worden geboren of er gaat iets niet goed, dan krijg je je inschrijfgeld wel terug.

Daarna kun je je gaan voorbereiden op de komst van je pup!

Soms zijn we ook op zoek naar een gastgezin voor één van onze pups. HIER lees je meer daarover.

IMG_0445
IMG_0120
IMG_0146
IMG_9619